Dags att lämna boet och flytta hemifrån? Då finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Här är några tips!

När de flesta fyller 18 år vill de flytta hemifrån, vilket ofta innebär en hel del inköp av både möbler och vanliga husgeråd, och det kan bli en dyr historia. Så ett tips är att kolla med föräldrarna och släkten om någon har ett gäng möbler magasinerade i förråd någonstans som de är villiga att skänka till den som flyttar. Men en annan sak, innan du ger dig ut för att leta möbler till en potentiell bostad, det är att tänka till innan du flyttar – det finns en hel del saker som kan vara bra att ha koll på.

Saker att ha koll på inför flytt

Något som Expressen gjort är att skriva en bra checklista för den som ska flytta hemifrån att gå igenom innan det är dags för själva flytten. Till exempel kan det vara bra att kolla upp så lägenhetskontraktet är giltig, har du rätt papper? Om du ska bo i andra hand är detta ännu mer viktigt att få papper på så att du inte bara kan kastas ut ur lägenheten hur som helst. Och viktigaste av allt: har värden koll på att du hyr bostaden i andra hand? Detta måste nämligen godkännas i förväg, annars om det upptäcks av värden och du inte fått godkänt innan så blir både du och lägenhetsinnehavaren av med lägenheten. Så säkerställ att allt står rätt till innan du flyttar in eller ens köper alla möbler – i de bästa av världar ska du stå med alla papper klara och nycklarna till lägenheten i handen innan du ens tittar åt inköp av möbler och andra sorters husgeråd.

Andra saker som Expressen tipsar om är:

  • Olika typer av lån
  • Lånelöften
  • Räntor
  • Skuldbrev
  • Amorteringskrav