Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet, och det är där som vi spenderar åtminstone en tredje del av våra liv. Därför är det rätt att lägga en del fokus på att göra sovrummet så bra som möjligt. Några tips finns att tillgå för att se till så att du får bra förutsättningar för en god natts sömn.

En viktig detalj när det gäller att inreda sovrummet är faktiskt sängkläderna, då sängen är den viktigaste och mest centrala delen av rummet. Du kan exempelvis få tag på fina täcken och kuddar från Engmo Dun som du klär i matchande påslakan och örngott. För att få det riktigt fint är det viktigt att tänka färg och att inreda på enhetligt vis med samma återkommande färg tillsammans med en eller två accentfärger som hjälper höja den huvudsakliga färgen. Några trender för att ge en känsla av lugn är neutrala färger och mjuka former; tänk dig ljusa nyanser som drar mot grönt, blått och brunt, och böljande, flytande motiv i prydnader och möbler. Du kan här med fördel också gärna inreda med fler kuddar än bara en eller två per person, både för bekvämlighetens skull och på grund av det trevliga och avslappnande intrycket som ges av många mjuka objekt.

Håll det sedan fräscht efter att ha inrett rummet

• För att hålla det fräscht är det rekommenderat att du byter ut kuddarna cirka en gång varannat år – dock så kan kvalitativa kuddar vara längre. Tvätta den några gånger om året och torktumla den för att hålla den fluffig; men om du märker att den börjar gulna så är det dags att byta ut den.
• Sängkläderna behövs också tas hand om regelbundet, helst en gång i veckan, då du fäller hudceller varje natt, vilket drar till sig kvalster och kan leda till bakterieutveckling.
• Madrassen bör dammsugas en gång i månaden, så att den hålls ren från döda hudceller. Ifall den har blivit smutsig eller fått en fläck så bör du försiktigt tvätta det smutsiga området med fuktig trasa och rengöringsprodukt, och sedan låta det torka.