Vardagsrummet är ett viktigt rum i ett hem och för att vilja spendera tid där är inredningen viktig. För att få till en härlig atmosfär kan du ta inspiration av årets inredningstrender. Följsamma böljande former, starka färger och naturmaterial är några av det stora trenderna som syns i inredningsvärden detta år.

Vardagsrummet är tillsammans med köket en central plats i ett hem. Ett vardagsrum är en plats för att umgås och ha det bra. Det är av vikt att vardagsrummet inbjuder till gemenskap och har en härlig atmosfär. Att ha tillräckligt med sittplatser är en viktig del i ett vardagsrum. Du kan ha både soffa och fåtölj till vardagsrummet för att skapa tillräckligt med sittplatser. Fåtöljer är dessutom snygga inredningsdetaljer. En fåtölj är även perfekt att använda för att göra en mysig läshörna i vardagsrummet. När du ska placera ut soffan är det bra att tänka på att ställa den på ett välkomnande sätt. Vad du väljer för möbler och inredningsdetaljer är viktigt för att få en inbjudande atmosfär i rummet. För att få till ett mysigt vardagsrum kan du låta dig inspireras av årets inredningstrender.

Böljande former och naturliga material

Den naturliga inredningsstilen som syntes i inredningsvärlden redan under föregående år fortsätter att vara trendig även i år. Mjuka böljande former tillsammans med ljusa träslag, keramik, quiltade textilier och färgat glass är några trender som kommer att synas en hel del under året. Även influenser från 70-, 80-, och 90-talet syns det mycket av i årets inredningstrender.

Inredningstrender 2022:

• Färgglada färger
• Naturmaterial
• Hållbarhet
• Flexibla möbler
• Quiltade textilier

Satsa på färgstarka inredningsdetaljer

I år är bland annat året då färg verkligen sätts på kartan igen. Färgerna styr åt det mer färgglada hållet men för den skull ska du inte byta ut alla inredningsprylar du har. Välj en basfärg i vardagsrummet som exempelvis beige, brunt eller vitt och addera sedan olika inredningsdetaljer i färg som skapar intressanta kontraster. Att välja mönster som skänker ett lugn till inredningen är en bra idé och en stor trend. Quiltade textilier är också något som du kan använda dig av om du vill vara trendig. Textilier är enkla att byta ut och förnya när det kommer nya trender. Att låta detaljerna i rummet få ta plats är en annan trend som kommer mer och mer. Välj därför dina inredningsdetaljer till vardagsrummet med omsorg för att de ska få den uppmärksamhet som de förtjänar.

Sträva efter balans

I ett vardagsrum är mattan en viktig detalj, en mjuk fluffig matta ger en mysig känsla. Du kan även använda andra textilier för att mjuka upp känslan i rummet. När du väljer matta är det bra att tänka på vad den har för färger och att de matchar med den övriga inredningen. Tänk på att välja en tillräckligt stor matta där alla möbler får plats. För att få en bra inredning ska du sträva efter att få en bra balans i rummet mellan allt som finns där. Belysningen är också något som du ska tänka lite extra på. I ett vardagsrum behövs oftast flera olika typer av belysning. Och du kan ha exempelvis ha en lampa i en färgstark färg som också blir en snygg detalj.