En kostnadsfri värdering är bra att göra om du ska sälja din bostad eller har gjort renoveringar som kan vara värdehöjande. Det är alltid fördelaktigt att ha koll på vad din bostad faktiskt är värd. Tänk på att kontakta en kunnig mäklare för att få en rättvis värdering.

Genom att värdera din bostad får du en bra indikation på hur mycket du skulle kunna få vid en eventuell försäljning. Du kan gå in på https://www.notar.se/kostnadsfri-vardering om du vill värdera din bostad kostnadsfritt. Det är fördelaktigt att göra en värdering när du vill sälja och köpa ett nytt boende eller efter att du har genomfört diverse renoveringar. Olika renoveringar kan höja värdet på bostaden och att få ett högre värde gör att du kan omförhandla ditt lån med banken. För att få en rättvis värdering är det viktigt att en mäklare med bra kunskap och erfarenhet gör värderingen.

Renoveringar kan ge bra avkastning

Vad som ligger till grund för värderingen är bostadens läge, skicket och hur bra planlösningen är. Om din bostad är sliten kan det vara fördelaktigt att genomföra vissa renoveringar för att höja värdet. Med små förändringar kan du på ett enkelt sätt och till en relativt liten peng höja värdet på bostaden inför en försäljning. Att måla om, byta ut slitna lister, lackera köksluckor, byta bänkskiva, blandare och handtag är små åtgärder som höjer värdet vilket är fördelaktigt. Att slipa och lacka golv, göra en mörk hall ljus och byta ut kakel är också bra åtgärder att göra. Du kan med smårenoveringar få bra avkastning vid en försäljning. Om du gör en kostnadsfri värdering kan du rådfråga mäklaren om tips och råd på åtgärder som skulle kunna vara värdehöjande. En mäklare har oftast bra koll på vad bostadsspekulanter efterfrågar.