Att flytta innebär ofta mycket stress. Det är lätt att underskatta hur mycket tid det tar att packa ihop allt och städa ur bostaden. Som tur är kan du få hjälp med de olika stegen i flyttprocessen vilket bidrar till minskad stress, färre tunga lyft samt minskad risk för att ömtåliga föremål ska gå sönder.

Har du nyligen sålt din bostad och ska flytta? Grattis! En flytt involverar många känslor. Dels är det spännande att flytta till en ny plats, men samtidigt innebär det väldigt mycket jobb att packa, städa, flytta och packa upp. Därför kan det vara bra att anlita ett proffs för en eller flera delar av processen istället för att försöka sig på att göra allt själv. Här kan du läsa mer om fördelarna med att anlita en firma för flytt och städning.

Stressa mindre

Alla som någon gång flyttat vet hur stressigt det kan vara. Otaliga prylar som ska packas säkert i lådor, trånga utrymmen som ska städas ur och tunga saker som måste lyftas. Det tar dessutom mycket längre tid än de flesta tror vilket leder till stressiga situationer. Anlita istället ett proffs som ser till att flytten går smidigt. Kvalitetsflytt är en firma inom flytt och städ som har kontor på flera platser runtom i Sverige. De kan bland annat hjälpa dig med:

  • Städhjälp
  • Flytthjälp
  • Flyttpackning
  • Magasinering

Genom att låta en professionell städ- och flyttfirma som slipper du onödig stress. Det är farligt att stressa för mycket. Det kan bland annat leda till sämre humör, sömnsvårigheter, irritation och magont. Alla blir stressade någon gång ibland och det är inte nödvändigtvis farligt. Om stressen och oron i samband med en flytt blir långvarig ökar risken för utmattningssyndrom som trötthet. Framför allt kan det ta bort förväntningarna och det roliga med flytten. På kvalitetsflytt.se kan du läsa mer om deras tjänster samt hur de kan hjälpa dig att göra din flytt så smidig, snabb och säker som möjligt. De erbjuder tjänster för samtliga steg i flyttprocessen vilket gör att du slipper ha flera leverantörer inblandade i din flytt.

Undvik tunga lyft

Att flytta soffan, bord och andra tunga möbler kan vara både utmattande och farligt. Om du bär fel eller för tungt finns det risk att du skadar ryggen. Tunga lyft kan bland annat leda till ryggskott. Framför allt du som har eller haft ryggont bör ta det försiktigt och undvika tunga lyft och vridningar.

Flytta ömtåliga föremål säkert

Ytterligare en fördel med att anlita en flyttfirma är att de kan hjälpa dig att flytta ömtåliga föremål. Om du anlitar Kvalitetsflytt ingår försäkring upp till 10 miljoner kronor. Du kan även anlita dem för nerpackning och uppackning av föremål. Om du har många möbler eller föremål som tar mycket plats kan du även lösa det med magasinering.

Möjligt att utnyttja RUT-avdraget

Sist men inte minst är det möjligt att utnyttja RUT-avdraget vilket minskar kostnaden för flyttjänsterna. Det är ett skatteavdrag för arbetskostnaden när du anlitar någon för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster.