Att flytta från en bostad till en annan handlar mycket om logistik under kort tid. Det är inte ovanligt att den lägenhet eller det hus som du ska flytta till, blir tomt samma dag som din gamla bostad ska vara städad och klar för nästa boende. Det här gäller särskilt lägenheter. Finns det då något smart sätt att förenkla en flytt?

En både enkel och genial lösning är att hyra ett förråd under flytten. Då du hyr ett förråd hos ztorage.se blir dina saker förvarande i en varm lagerlokal. Dina kartonger och möbler hämtas upp hos dig. Under lagringstiden har du också egen uppsikt över dina flyttsaker digitalt. När du flyttat in i den nya bostaden kommer firman med dina kartonger och möbler. Företag som erbjuder förvaring under flytt finns förutom i Stockholm, också i Göteborg, Uppsala, Malmö och Södertälje. Om du bor på en ort som inte erbjuder förvaring, så kan du själv leta upp en lokal och göra en förfrågan om att få förvara dina flyttsaker där.

Underlättar packning och städning

Genom att hyra ett förråd behöver du inte stressa på flyttdagen. Om du planerar flytten väl kan din bostad vara tom, sånär som på det nödvändigaste, flera dagar innan flytten och du kan under tiden städa i lugn och ro. Vid en flytt brukar många passa på att rensa ur skåp och lådor, byta möbler och gå igenom både skrivbordslådor och källarförråd. Ett tips är att börja med rensningen flera månader i förväg, så behöver du inte ta med onödiga saker till nästa bostad. Köp bra flyttkartonger och börja med ett rum i taget. Fyll kartonger med böcker, sportprylar och andra saker som du ska ha kvar, men inte använda just nu. Paketera och märk dem väl. Om du inte har ett eget källarförråd att ställa kartongerna i, så kan du hyra förrådsplats för längre tid och börja med de färdiga kartongerna. En flyttning underlättas mycket genom planering, bra förråd och enkelt logistik.