Att flytta är oftast inget man jublar över, iallafall inte när det kommer till att flytta sitt bohag från sitt gamla hem till det nya. Men det finns sätt som medför att flytten blir både lätt och smidigt.

När man sålt sin bostad och flytten inte är längre bort än en till två månader, kan det vara dax att planera kring flytten. Ett bra tips som många idag använder sig av är att anlita en bra flyttfirma som hjälper till på flyttdagen. Detta kommer såklart innebära att du som kund kan lägga din tid på annat än att stressa med att flytta möbler och flyttkartonger till din nya bostad. Nedan finns tre punkter att checka av för att underlätta kommande flytt:

  • Vilken dag sker tillträdet av den nya bostaden?
  • Avsatt tid för flytten i form av planering
  • Anlita en trovärdig flyttfirma

Olika former av flytthjälp

Idag går det att få olika former av flytthjälp av olika flyttfirmor, allt för att det ska kunna passa varje individ. Det som sägs vara det mest tidskrävande jobbet är att packa ner sitt hem i flyttkartonger för att sedan flytta dessa tillsammans med möblerna till det nya hemmet. Därmed kan man idag anlita flyttfirmor som både hjälper till med nedpackning i den gamla bostaden och transporterar samtliga möbler och flyttkartonger till det nya hemmet för att slutligen packa upp allt åt dig som kund. Detta innebär att du kan vara på jobbet och ha en helt vanlig arbetsdag parallellt med att någon firma flyttar hela ditt hem. Att notera är att om du anlitar en flyttfirma för uppackning av dina flyttkartonger så sker också en planering kring detta för att du ska få dina tillhörigheter på rätt ställe med en gång.

Saker att tänka på innan du anlitar flytthjälp

En bra start kan tänka sig vara att höra med olika flyttfirmor som finns på din ort och att vara ute i god tid för att efterfråga offerter från olika firmor. Det rekommenderas att man bokar en tid hos en flyttfirma minst en månad innan flytten men detta är givetvis något som kan variera. Se till att du gör en research på den flyttfirma du tänkt anlita, både för att inte bli lurad av någon oseriös flyttfirma men också för att se rekommendationer från andra kunder som anlitat flyttfirman tidigare.