Tillhör du de som ska flytta när ett flertal myndigheter utlokaliseras? Eller kommer du att flytta från en stad till en annan av något annat skäl? Oavsett skäl är det viktigt att du väljer en kompetent flyttfirma. Du vill naturligtvis att dina ägodelar ska transporteras med försiktighet och omsorg, men det är faktiskt inte ditt största problem.

Som de flesta känner till kommer ett antal myndigheter att flyttas ut från Stockholm till andra städer i landet. En av dess städer är Gävle, dit delar av ESF-rådet kommer att placeras. Den som driver en flyttfirma i Gävle kommer att göra goda affärer i några år framöver. Flytten av rådet för Europeiska socialfonden i Sverige, som är det fullständiga namnet på den myndighet som partiellt ska utlokaliseras, ska vara klar senast 1 december 2018, skriver Arbetarbladet.

Den som idag arbetar på någon av de sju myndigheter som ska flyttas måste följa med, eller säga upp sig. Detta är konsekvensen av en dom i Arbetsdomstolen. Den domen rörde de anställda på Fastighetsmäklarinspektionen, som ska flyttas till Karlstad. Men konsekvenserna berör även de som arbetar på andra myndigheter som ska flyttas. Vägrar de har de inget annat val än att flytta.

Tänk på det här när du bokar flyttfirma

Om du arbetar på någon av de myndigheter som ska flyttas, eller av något annat skäl kommer att behöva flytta från en stad till en annan, bör du göra lite research innan du bokar en flyttfirma. En sak att kolla upp är om firman har tillstånd för yrkesmässig trafik.

Det finns nämligen många skojare i branschen. Det kan handla om företag som saknar erforderliga tillstånd, eller på andra sätt beter sig oprofessionellt eller rent av kriminellt. En sådan firma kan man läsa om här. Firman är baserad i Borås, och företräds av en person som troligen uppträder under fingerat namn. Firman har använt flera olika namn, och lurat kunder i framför allt Jönköpings län.

Ett varningstecken är om flyttfirman vill ha betalt kontant eller via Swish. Betala alltid med kort eller faktura. Många har betalat kontant i förskott till flyttfirmor som sedan har gått upp i rök.