Dags att sälja lägenheten eller villan? Då kan du göra rätt i att ge hemmet ett ansiktslyft inför visningen, det kan nämligen vara skillnaden mellan att gå med vinst eller förlust senare vid budgivning och försäljning.

Det finns många saker att ha koll på när du vill sälja din bostad. Först och främst ska du till exempel hitta en bra mäklare och sedan ska bostaden göras intressant för spekulanterna som ska komma och titta för att sedan buda mot varandra för att vinns bostaden. Men för att få igång en budgivning måste du såklart ha ett hem som folk vill bo och för att locka fram ett intresse kan det vara en god idé att ge hemmet en makeover.

Tips på saker du kan förändra inför visning

Vad som kan vara bra att tänka på när du ska göra om hemma för att styla inför en visning är att inte överdriva. Ibland räcker det faktiskt med att bara fräscha upp lite. Bland annat tipsar Expressen om hur du bör börja med att plocka bort allt som är personligt. Till exempel fotografier, barnens teckningar och högen med räkningar är saker som ingen spekulant är intresserad av att se, så ställ bort dessa. Likaså bör du plocka bort saker som inte är estetiskt vackra, men som kanske är praktiska i vardagen såsom din stereoanläggning exempelvis. Vad du däremot gärna kan addera är att inreda med levande växter och blommor, det ger en ombonad känsla och gör att bostaden känns just levande.