Nytt år och nya trender för kök, eller hur! Här skrivs det om trender som gäller för i år för att du som vill renovera ditt kök, eller funderar på det ska få inspiration till en ny stil. Du kan dessutom anamma andra inredningstrender som råder och applicera på ditt kök. Kreativt och smart! 

Det viktigaste när du ska göra om i köket är att du kan renovera köket enkelt och snyggt. För det är inge kul med krångliga renoveringar som inte blir bra såklart. Här ger vi dig tips på trender och saker som gör ditt kök trendigt.

Trendigt med kontraster

En av de största trenderna när det kommer till kök är att inreda på alla sätt och vis med kontraster. Att allt ska vara vitt och tråkigt är helt borta nu, nu ska man bort från de kliniskt vita köken som syns ofta syns på Hemnet. Det handlar inte bara om kontraster i färg utan också i material. I köket får man gärna at in influenser från naturen där trä i olika nyanser gärna får I årets mixas hejvilt. Du kan tillexempel ha underskåp i mörkt trä och satsa på hyllor ovanför i ljust trä. När det kommer till fler material är det lite olika som gäller, som man såklart gärna får mixa för att få till kontraster.

”Materialmässigt kommer mässing fortsätta att vara inne, men även stål kommer att vara poppis att mixa med ljust träslag 2018”, skriver Göteborgsposten.

Även stenmaterial av olika slag är supertrendigt, och sten spås bli den nya marmorn. Även mosaik och mönster är inne. När det kommer till möbler är långbänken något som kommer tillbaks, även den klassiska kökssoffan, skrivs det i samma artikel.