Det finns flera sätt man kan renovera köket på, antingen på sätt som kostar en slant eller på sätt som knappt kostar något alls. Här kommer en del smarta tips på både hur du kan göra för att få en helt ny känsla i köket hemma – utan att det blir ansträngande för plånboken.

Sugen på att förnya köket hemma? Det finns flera sätt att göra detta på, antingen slår du på stort och börjar titta på exklusiva kök från F&B eller så går du mer försiktigt fram genom att renovera lite smått bara. Oavsett vad du väljer att göra för att förnya köket där hemma så behöver du inte spendera så mycket att plånboken spricker bara för att få det lite mysigt och hemtrevligt – det är Matildas renovering ett ypperligt exempel på. I ett reportage som Expressen gjort skriver man om hur hon lyckades renovera sitt kök från tråkigt 30-tals kök i furu till ett toppmodernt kök i grafitgrå nyans, till en prislapp på bara 1 500 kronor.

”I en pysselgrupp på Facebook där Matilda lagt ut bilderna flödar de positiva kommentarerna över och alla vill veta hur hon gjort och var hon köpt allt för att komma undan så billigt, och dessutom fått det att se så snyggt ut. För det är svårt att tro när man ser före- och efterbilderna, att det bara kostat 1500 kronor.” läs hela reportaget här.

Tips när du ska renovera kök

Något att tänka på när du går i renoveringstankar är hur köket ofta nämns som hemmets hjärta, därför är en renovering något som man ska genomföra med omsorg. Ett välrenoverat kök kan höja hemmets värde vid en försäljning och kan därför vara något att investera i. Men visst behöver du inte renovera om precis allt om du inte verkligen vill. Något som Göteborgs Posten skriver om är hur man kan göra mindre ingrepp också, men i alla fall få den där nyrenoverad känslan som ett helt utbytt kök kan ge. Det gäller bara att ha lite fantasi och våga ändra om, både när det kommer till golv, väggar och tak!