När våren börjar titta fram kliar det i många gröna fingrar. Det går att tjuvstarta våren genom att plantera vissa blommor, till exempel påskliljor, krokus och penséer. Här kan du läsa mer om de bästa blommorna som du kan plantera ut redan nu för att skapa en vacker trädgård.

Inget ger en sådan vårkänsla som att plantera blommor. Kicka igång våren genom att börja förbereda för planteringen. Vissa blommor kan planteras tidigt och bör sättas i jord redan runt påsken. Med krukor kan du förbereda växterna och således underlätta inför planteringen när det väl är dags. Vilka blommor som passar just din trädgård är upp till dig, men här hittar du tips på blommor kan planteras tidigt i kruka.

”Krokus, scilla, tulpan, hyacint, påskliljor, pensé och primula är några exempel på blommor som passar bra att plantera på våren.”

Blommor som passar för tidig plantering

Få saker ger en så vacker trädgård som blommor. Blanda gärna olika sorter för att skapa dynamik och kontraster. Utgå gärna från en färg eller ett tema när du komponerar ihop vårblommorna. Många olika sorters blommor av samma färg kan exempelvis vara fint. Nedanstående blommor klarar tidig plantering och passar perfekt för dig som vill få vårkänsla. De kan planteras i krukor redan i mars eller april. Du kan även använda balkonglådor, korgar och zinkbaljor istället för krukor. Krokus, scilla, tulpan, hyacint, påskliljor, pensé och primula är några exempel på blommor som passar bra att plantera på våren. Många av dessa är tåliga blommor. Penséer tål frost och till och med minusgrader. Lökväxter i krukor tål en del kyla. Detta gör dem till perfekta vårblommor som klarar av det kyliga vädret.