Funderar du på att renovera badrummet? Passa då på att anlita en rörmokare att inspektera rören så slipper du oroa dig för att fuktskador ska dra en skugga över det nyrenoverade rummet.

Om du ska renovera badrummet gör du rätt i att kontakta Hässelby Rör för att ta hjälp av en rörmokare, det finns nämligen en hel del regler som gäller rörande vem som får göra vad när du ska renovera badrummet. En lekman, alltså en person som inte är utbildad, får inte meka med rören utan det måste man överlåta till proffsen, en rörmokare alltså. Men visst finns det saker du kan göra själv också. I Elle Decoration har man sammanfattat en lista på saker som du själv kan göra för att fräscha upp atmosfären i badrummet. I den tar man bland annat upp saker som att möblera om, ställa in växter och byta ut kommoden. Men ska du kakla om och se över rör finns det speciella regler som gäller och som du måste följa. Se därför till att kolla upp följande som Expressen tipsar om:

  • Bygglov – vad ska du göra i badrummet? Kontrollera ifall projektet kräver att du får ett bygglov.
  • Byggregler – vilka regler finns?
  • Anlita proffs – välj alltid att anlita ett proffs om du känner dig osäker på om du kan genomföra bygget själv, men se till att välja en entreprenör du känner dig trygg med.
  • Att tänka på i våtrum – det finns en hel del saker att tänka på för att undvika fuktskador i badrummet och därför är det viktigt att kontrollera vilka regler som gäller för just våtrum.
  • Försäkringsbolaget – ditt försäkringsbolag kräver en hel del saker för att ditt badrum ska täckas av din försäkring, bland annat att arbetet ska ha genomförts av proffs såom en rörmokare.

Passa på att byta rör i hemmet

Bor du i en gammal villa? Då kan det vara hög tid att passa på att genomföra ett rörbyte. Hur ett sådant går till och vad du bör tänka på finns att läsa hos Vi i villa som skrivit en ertikel i ämnet.
Klicka här för att komma till artikeln (Obs! Öppnas i nytt fönster).